Türkiye’de Yabancı Evlilik için gerekenler neler?

Bir Türk vatandaşı diğeri yabancı uyruklu bir çift, Türkiye sınırları içinde evlenmesi; Türk hukuk sistemi içinde yetkili makamın önünde yapılmalıdır.5718 s. Milletlerarası Özel Hukuk Ve Usul Hukuku Hakkında Kanunun; “Evlilik Ve Genel Hükümleri” başlıklı 13. maddesi incelenecek olursa, Türkiye’de evlenebilmek için tarafların öncelikle evlenme ehliyetine sahip olmaları gerekmektedir. Tarafların evlenme ehliyetine sahip olup olmadığı kendi ülke temsilciliklerinden (elçilik veya konsolosluk) aldıkları evlenme ehliyet belgesi ve doğum belgesi ile ispatlanır.

Yabancı uyruklu vatandaşların bekârlık belgesini İstanbul konsolosluğundan alması durumunda İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’nce, Ankara’dan alması durumunda Dış İşleri Bakanlığı’nca onaylanması gerekmektedir. Yabancıların bekârlık belgesini kendi ülkesinden alması durumunda ise, ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine onaylatılması veya Apostil onayı yapılması gerekmektedir. ARP DANIŞMANLIK işte tam burada devreye girerek; evrak takibi, randevu alma, valilik, bakanlık ve noter gibi kurumlarda bürokratik işlemlerin çözümü gibi kritik noktalarda size hizmet sağlar.

Türkiye’de Yabancı biriyle evlenmek için nereye başvuru yapılır?

Türk eşin ikamet kaydının bulunduğu ilçe evlendirme memurluğuna müracaat edilebiliyor.

Türkiye’de Yabancı biriyle evlenmek için hangi belge gerekir?

Türk vatandaşından istenen belgeler:

· Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı (Medeni hallerindeki en son değişikliğin işlenmiş olması gerekmektedir)

· Vesikalık fotoğraf(Başvurulan belediye veya kuruma göre istenilen fotoğraf adedi değişebilir)

· Aile hekimi onaylı sağlık raporu(Özel hastanelerden alınan raporların aile sağlık hekimi tarafından onaylanması gerekmektedir)

Yabancı uyruklu eşten istenen belgeler ise şöyle:

· Kimlik/Pasaport: Pasaportun veya ülke kimliğinin Türkiye’de noter tasdikli Türkçe tercümesi. Pasaport, vize ve ikamet süresi dolmaması şartı aranıyor.

· Vize: Ülkeye vize ile giriş yapıldıysa, kişinin mülteci ya da kaçak olmadığını kanıtlaması için vizesini de belgeler arasına eklemesi şart.

· Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf da istenenler arasında. Fotoğrafın kaç adet olacağı, başvuru yapılacak evlendirme dairesine göre değişiklik gösteriyor.

· Sağlık Raporu: Varsa aile hekimlerinden, yabancı uyruklu kişinin bağlı olduğu bir aile hekimi yoksa devlet hastanesinden evlilik için sağlık raporu alınması gerekiyor.

· Bekârlık Belgesi: Yabancı uyruklu kişinin kendi ülkesinde evli olmadığına dair, yine kendi ülkesinin yetkili makamlarından talep ederek bekârlık belgesi alması gerekiyor.

· Doğum Belgesi: Eğer evlenme ehliyet belgesinde kişinin anne-baba ismi, doğum yeri ve doğum tarihi bilgilerinden herhangi biri yer almıyorsa, ayrıca bu bilgilerin yer aldığı doğum belgesi isteniyor.

Yabancı Evlilik için gereken belgelerin onayı nasıl yapılır?

Yabancı evlilik için www.arpdanismanlik.com adresine tıklayarak veya iletişim numaralarımızdan bizi arayabilir; proje danışmanlarımızdan, en kolay, en sade ve en kısa sürede işlemlerinizin nasıl gerçekleştirileceğini öğrenebilirsiniz.

Benzer Konular