Çalışma İzni Harç Tutarları Yenilendi

2019 Yılı Çalışma İzni Harçları ve Değerli Kart Bedeli

492 sayılı Harçlar Kanunu gereğince yabancılara verilecek çalışma izinleri ve çalışma izni muafiyetleri harca tabi olup, harç miktarları 01.01.2019 tarihi itibari ile değişikliğe uğramıştır.

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 27. Maddesinin (2). fıkrası ile 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanununda yapılan değişiklik ile Çalışma Bakanlığı’nca düzenlenmekte olan çalışma izin belgeleri değerli kağıt olarak sayılmıştır.

Bu nedenle Çalışma Bakanlığı’nca düzenlenecek her bir çalışma izni ve çalışma izni muafiyetinden değerli kağıt bedeli alınacaktır.

6735 sayılı Kanunla getirilen yeni düzenleme ile çalışma izinleri ve çalışma izni muafiyetleri ikamet izin harcından muaf tutulmuştur.

Yurtiçinden ve yurtdışından yapılan bütün çalışma izni başvurularında çalışma izni harç tutarı ve değerli kağıt bedeli alınacaktır.

Bu doğrultuda ilgili harç ve değerli kağıt bedeli tutarları aşağıda belirtilmiştir;

ÇALIŞMA İZNİ HARÇ TUTARLARISÜRE2019 YILI HARÇ TUTARI
Süreli Çalışma İzin Belgesi(Süre uzatımları da aynı miktarda harca tabidir)1 yıla kadar (1 yıl dahil)Bir yılı aşan süreler için tam yıl harcı alınır).761,10 TL
Süreli Çalışma İzin Belgesi 2 yıllık süre uzatımı2 yıla kadar (2 yıl dahil)1,522.20 TL
Süreli Çalışma İzin Belgesi 3 yıllık süre uzatımı3 yıla kadar (3 yıl dahil)2,283.30 TL
Süresiz Çalışma İzin Belgesi7,612.70 TL
Geçici Koruma Çalışma İzni Harç Tutarı283,20 TL
DEĞERLİ KAĞIT BEDELİBakanlıkça düzenlenen her bir çalışma izni veya çalışma izni muafiyetinden, alınacak olan değerli kağıt bedeli89,00 TL

Ödemeler bankalarda bulunan Maliye Bakanlığı’na ait aşağıdaki hesap numaralarına yatırılacaktır. Bu kapsamda;

-Çalışma izni harç tutarı 9130 kodlu hesaba,
-Değerli Kağıt Bedeli ise 9267 kodlu hesaba ayrı ayrı makbuzlarla (Şahsın yabancı kimlik numarası beyan edilerek) yatırılacaktır.

Yabancıya ait. Yabancı Kimlik Numarasının belirtilmemesi halinde bankalarca tahsilat yapılamayacaktır. Harç tutarları yatırılırken Bankaya harç tutarı dışında herhangi bir havale veya benzeri masraf ödenmeyecektir.

Harç ödemesi yapılabilecek Bankalar:

  • T.C. Ziraat Bankası
  • T. Vakıflar Bankası
  • T. İş Bankası

Belirtilen bankaların şubeleri haricinde başka bir bankaya, vergi dairelerine veya internet üzerinden yapılan ödemeler geçerli kabul edilmemektedir.

Bildirim tarihinden itibaren 15 gün içinde istenilen harç ve değerli kağıt bedelinin yatırılmaması halinde çalışma izin başvurusu işlemden kaldırılmaktadır.

Benzer Konular